BIOPRO 50
Ova vrsta proizvoda se proizvodi od kontrolisanog zrna soje na genetičku modifikovanost, koje se drobi, a zatim ljušti.Posebnim hidrotermičkim tretmanom i tostovanjem na željenim temperaturama, se vrši odvođenje svih antinutritivnih faktora čime se povećava iskoristljivost proteina. Proces izrade je prirodan, zdravstveno bezbedan i bez upotrebe hemijskih sredstava.
Biopro 50 je značajan zbog svojih funkcionalnih osobina: emulgovanja, stabilizovanja, vezivanja i zadržavanja vode, sprečavanja užeglosti masti – usled prirodno visokog sadžaja tokoferola. Upotrebom Biopro 50 povećava se hranljiva vrednost, poboljšavaju organoleptička svojstva, kao i održivost finalnog proizvoda.
Dodavanjem Biopro 50 povećava se ekonomičnost, zbog korišćenja veće količine vode pri formiranju zamese, poboljšanja hranljive vrednosti, kvaliteta, boje i ukusa.Upotreba Biopro 50 utiče i na smanjenu potrošnju jaja i masti i poboljšava raspodelu masti i šećera.
Vlaga | Protein | Masti | Pepeo | Celuloza |
---|---|---|---|---|
4-5% | 40% | 22% | 5,2% | 2,5% |
Upotreba: Biopro 50 se koristi u konditorskoj i pekarskoj industriji
Reference: European Ingredients Supply And Services, Euroduna Food Ingredients Nemačka, Irex Aroma, PIP d.o.o. Novi Sad, Rompak SRL Rumunija.