Bankom d.o.o
Bulevar Nikole Tesle 30A, 11080 Zemun, Beograd
Ponedeljak-Petak: 08:00 - 16:00

BIOLAC 10

Biolac 10 - na bazi surutke u prahu, biljnih masnoća i proteina
Koristi se u prehrambenoj industriji, za sve vrste namaza,  kremova, pudinga, sladoleda, kekseva, peciva, kolača, hleba i drugih prehrambenih proizvoda.
Hemijski sastav, % SM

Vlaga max. 4%
Protein min. 10%
Masti min. 24%
Pepeo max. 6,5%
Laktoza min. 51%

Sastav: surutka u prahu, koncentrat biljne masti, proteina i laktoze surutke, punomasno umereno tostovano meko sojino brašno, aroma pavlake.
Način čuvanje: na suvom, hladnom, provetrenom i mračnom mestu, zaštićenom od ulaska glodara, insekata, ptica i drugih životinja
Rok trajanja: 9 meseci
Pakovanje: 20 kg
Proizvodi se po proizvođačkoj specifikaciji.
Instrukcije za upotrebu: Biolac-S, Biolac-10
Proizvod na bazi surutke u prahu, biljnih masti i proteina Biolac-10 može da menja punomasno mleko u prahu, a Biolac-S obrano mleko u prahu, bez potrebe za menjanjem recepture koja se koristi i načina primene.
Biolac-S je namenski proizvod koji se koristi u poslastičarstvu, pekarskoj i konditorskoj industriji. Po sadržaju masnoće Biolac-S je između punomasnog i obranog mleka u prahu i ima najuniverzalnije upotrebne mogućnosti.

Ukoliko se koristi sveže ili pasterizovano mleko, on se može menjati sa 130gr Biolaca i 870 ml vode, bez promene osnovne recepture. Biolac-10 se preporučuje u proizvodima u kojima se teži dobijanju povećane masnoće, a Biolac-S u proizvodima koji treba da imaju penastu strukturu i da postižu dobar volumen (posebno kod šlaga).