SURUTKA U PRAHU
Surutka u prahu se dobija iz neprevrele slatke surutke pri proizvodnji sira posle izdvajanja kazeina. Surutka se obrađuje postupkom pasterizacije, uparavanja, kristalizacije i sušenja sprey postupkom. Surutka u prahu sadrži proteine sa visokovrednim amino kiselinama mleka, mlečni šećer - laktozu, vitamine iz mleka i mineralne materije mleka.
Hemijski sastav
Surutka sadrži max. 6 % vode, min. 12 % proteina, max. 9,5 pepela, masti 0,6 %, min 70 % laktoze, 0,9 % Ca, 0,76 % P.
Organoleptička svojstva
Prah svetlo žute boje bez grudvica i primesa nagorelih čestica. Svojstvenog mirisa i slatkasto slanog ukusa.
Upotreba:
Upotrbljava se kao vredno proteinsko hranivo u gotovim smešama za ishranu podmlatka svih životinja ma da joj vrednost leži u mlečnom šećeru-LAKTOZI.
Uslovi skladištenja
Čuvati na suvom, tamnom i provetrenom mestu
Rok upotrebe
12 meseci
Pakovanje
PE vreća uložena u papirnatu vreću - 30 kg
Proizvođač
DUKAT D.D. , Zagreb, Republika Hrvatska