BIOPRO 25
Malomasno umereno tostovano oštro sojino brašno (Biopro 25)se proizvodi od zdrave, oljuštene soje, posebnim hidrotermičkim tretmanom u toku koga se odstranjuje ulje i inaktiviraju antinutritivni faktori soje. Hidrotermički tretman sojinog zrna bez upotrebe hemijskih reagenasa obezbeđuje proizvod koji sadrži visoko kvalitetne proteine i esencijalne aminokiseline, sojino ulje, lecitin, zaštitne hranljive sastojke, minerale, i vitamine rastvorljive u mastima.
Biopro 25 karakterišu, pored izuzetne hranljive vrednosti, i vrlo dobre funkcionalne osobine: odlično disperguje i apsorbuje masti, poboljšava strukturu i ima izrazito antioksidativno delovanje. Zbog svoje krupnije granulacije Biopro 25 se najčešće koristi u konditorskoj industriji - u izradi različitih vrsta testa za kolače i torte, nadeva za kolače, izradu čokolada i kremova.
U mesno-prerađevačkoj industriji Biopro 25 ima veliku primenu u proizvodnji gotovih jela, gde zbog krupnije granulacije uspešno zamenjuje do 20% mase u proizvodnji raznih vrsta gotovih jela od mlevenog mesa.
Vlaga | Protein | Masti | Pepeo | Celuloza |
4% | 52% | 6% | 6% | 2% |
Upotreba: Proizvod je namenjen za dalju preradu, kao jedna od sirovina u proizvodnji konditorskih proizvoda, mesnoj industriji, pekarskoj industriji i farmaceutskoj industriji, kao i sirovina u proizvodnji hrane za životinje.
Karakteristike:
- Visoka svarljivost
- Visok nivo proteina izuzetnog kvaliteta
- Visok nivo esencijalnih aminokiselina
- Snižen nivo masti
- Dobar emulgator i stabilizator
- Dobro antioksidativno delovanje
Efekti:
- Poboljšava hranljivu vrednost
- Poboljšava organoleptička svojsva proizvoda
- Poboljšava održivost finalnog proizvoda