BIOPRO 21
Malomasno potpuno tostovano meko sojino brašno Biopro 21 se proizvodi od zdrave, oljuštene soje, posebnim termičkim tretmanom u toku koga se odstranjuje ulje i inaktiviraju antinutritivni faktori soje. Termički tretman sojinog zrna bez upotrebe hemijskih reagenasa obezbeđuje proizvod koji sadrži visoko kvalitetne proteine i esencijalne aminokiseline, sojino ulje, lecitin, zaštitne hranljive sastojke, minerale, i vitamine rastvorljive u mastima.
Biopro 21 karakterišu, pored izuzetne hranljive vrednosti, i vrlo dobre funkcionalne osobine: odlično disperguje i apsorbuje masti, poboljšava strukturu i ima izrazito antioksidativno delovanje.
Za razliku od Biopro 20, koji je umereno tostovan, Biopro 21 je potpuno tostovan proizvod, koji zadovoljava potrebe konditorske industrije za specifičnom bojom proizvoda.
Hemijski sastav | Vlaga | Protein | Masti | Pepeo | Celuloza |
BIOPRO 21 | 2% | 52% | 6% | 6% | 2% |
Upotreba: Proizvod je namenjen za dalju preradu, kao jedna od sirovina u proizvodnji konditorskih proizvoda i farmaceutskoj industriji.
Karakteristike:
- Visoka svarljivost
- Visok nivo proteina izuzetnog kvaliteta
- Visok nivo esencijalnih aminokiselina
- Snižen nivo masti
- Dobar emulgator i stabilizator
- Dobro antioksidativno delovanje
Efekti:
- Poboljšava hranljivu vrednost
- Poboljšava organoleptička svojsva proizvoda
- Poboljšava održivost finalnog proizvoda