Univerzale C1-100
Baza za proizvodnju svih vrsta sladoleda.
Sastav: Dekstroza, hidrogenizovana biljna mast, obrano mleko, glukozni sirup, emulgatori: E-472a, E-472b, E-471, protein mleka, ugušćivači: guar guma E-412, karboksi metil celuloza E-466, brašno od rogača E-410, aroma mleka.
Pakovanje: 2, 5, 10, 20 kg
Rok upotrebe: 12 meseci
Način pripreme: Topli ili hladni postupak
Skladištenje: na suvom, prohladnom, provetrenom i mračnom prostoru
Proizvodi se po proizvođačkoj specifikaciji i u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane (Službeni glasnik RS 41/2009) i Pravilnikom o kvalitetu proizvoda od mleka i starter kultura Služb. glasnik RS 33/2010.
Kontrola kvaliteta: Institut za higijenu i tehnologiju mesa
Proizvodni pogon: Fabrika ulja i proteina Bioprotein AD Obrenovac, Nemanjina bb
Hemijski sastav | Vlaga | Protein | Masti | Pepeo | Laktoza |
Univerzale C1-100 | max 4% | min 5% | min 22% | max 5% | min 14% |